Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Aranchii Architects

На перетині вулиць Олеся Гончара і Богдана Хмельницького завершують оновлення скверу – він матиме назву Acoustic Park. Раніше парк був названий на честь радянської комсомолки-диверсантки Зої Космодемʼянської, памʼятник якій стояв по центру скверу.

Проєкт нового скверу розробила архітектурна студія Aranchii Architects, пише видання «The Village Україна». На місці памʼятника Космодемʼянській, який демонтували в червні, встановлять акустичні інсталяції.

Фото: The Village Україна

Роботи з облаштування скверу майже завершені: уже проклали нові доріжки, встановили лави та провели озеленення території. Залишилось лише встановити акустичні інсталяції, які перебувають на етапі розроблення.

Нове планування скверу

Студія Aranchii Architects розробила концепцію нового скверу безоплатно на запит міста.

«Ми не впливаємо на бюджет й організацію робіт з імплементації, щоправда намагаємося допомогти консультаціями», – розповів засновник студії Дмитро Аранчій у коментарі.

Під час ремонтних робіт оновили мощення пішохідних доріжок, облаштували пандуси для маломобільних груп населення, встановили нові лави й урни, систему поливу, а також провели озеленення території.

Фото: The Village Україна

Раніше простір скверу був організований довкола пам’ятника радянській комсомолці, а лави для сидіння були звернені до центральної площі з монументом. У новому проєкті місця відпочинку запропонували максимально заглибити й відокремити від пішохідних доріжок, щоби зробити спілкування відвідувачів більш приватним.

Акустична інсталяція

Фото: Aranchii Architects

На центральній площі встановлять інсталяцію у вигляді фрагментів еліпсоїда, яка фокусуватиме й відбиватиме звукові хвилі так, щоб у певних точках скверу можна було чути підсилені звуки довкілля чи випадкових розмов, пояснюють в Aranchii Architects.

«Люди по обидва боки центральної мініплази зможуть чути одне одного, а також випадкові звуки на відстані», – пояснює Аранчій.

Автори проєкту запропонували не просто еліпс, а фрагменти еліпсоїда. Це дасть змогу збирати не лише хвилі на певній висоті, але й усі звуки в просторі, що потрапляють в елемент конструкції, пояснюють у студії.

Матеріал конструкції поки перебуває на стадії узгодження, наразі розглядають декілька варіантів.

Нагадаємо, нещодавно у «Київзеленбуд» розповіли про будівництво нових парків у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button