Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ГО «Екопарк Осокорки»

Транспортна комісія КМДА відхилила петицію про заборони проїзду будівельної техніки до екопарку Осокорки, повідомили в ініціативі «Цегла».

Петиція, яку кияни створили на початку вересня, зібрала майже 7 000 підписів. У ній містяни вимагали заборонити проїзд будівельної техніки до екопарку, посилаючись на те, що з березня 2022 року в Києві заборонено відвідувати ліси та заїжджати на їх територію транспортними засобами чи іншою технікою.

30 червня цього року до природної зони заїхала важка будівельна техніка та розпочалось незаконне будівництво ЖК «H2O». Водночас прохід населення до цієї території залишається заблокованим.

«Це віроломний акт нахабства київських забудовників, які користуються війною, щоб зробити собі бізнес», – йдеться у петиції.

Історія будівництва

Фото: Sergey Muller

У 2005 році Київрада виділила ділянку біля озера Небреж під оренду компанії «Контактбудсервіс». На цій ділянці банк «Аркада» планував звести 43 будинки на 24–27 поверхів.

У 2018 році між місцевими мешканцями та забудовником розпочався конфлікт – містяни були проти будівництва і хотіли облаштувати на ділянці ландшафтний парк. Тоді під тиском громадськості Київрада проголосувала за створення екопарку та розірвання договору оренди з забудовником. 

У 2019 році Господарський суд заборонив будівництво на території рекреаційної зони, а апеляційний адмінсуд скасував дозвіл на початок будівельних робіт.

Після банкрутства банку «Аркада» у 2020 році добудовувати ЖК взялася будівельна компанія «Stolitsa Group». У 2021 році «Stolitsa Group» підписала меморандум із владою, в якому зокрема йшлось і про створення екопарку. Як виявилося згодом, у новому плані ЖК замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

На початку 2022 року забудовник поновив будівництво ЖК, яке згодом призупинилось через повномасштабну війну.

Наприкінці червня цього року будівництво поновилось, а в серпні кияни вийшли на мітинг проти забудови екопарку.

Нагадаємо, нещодавно міська влада пообіцяла розчистити озеро Синє на Виноградарі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button