Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Анна Сергієць/Суспільне

У суботу на Галицькій площі, колишній площі Перемоги, демонтували радянську зірку з обеліска на честь міста-героя Києва. Роботи тривали протягом усього дня.

Над демонтажем зірки працювали четверо працівників КП «Київблагоустрій». Сама зірка зроблена з міді та покрита золотом, а її вага складає близько трьох тонн. Для демонтажу комунальники піднялись на висоту 30 метрів та розпиляли конструкцію на частини, оскільки вона була занадто важкою та обʼємною. Після цього частини зірки спустили на землю.

«Цільну конструкцію неможливо зняти. Вона дуже велика. І все так зроблено, що тільки різати», – каже працівник Київблагоустрою Сергій Квачинок в інтервʼю ТСН.

Фото: Лачен пише/Telegram

Наразі невідомо, що планують встановити замість зірки.

Нагадаємо, у квітні 2022 з обеліску зняли зображення Леніна, а у лютому цього року площу Перемоги перейменували на Галицьку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button