Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Лондон у 2030 році. Візуалізація: City of London/Twitter

У Лондоні до 2030 року планують збудувати ще 11 хмарочосів у центрі міста, повідомляє Bloomberg.

У Лондонському Сіті, центральному районі Лондона, що наділений правами окремого міста, вже є багато хмарочосів, проте вони розташовані дещо хаотично. За планом Корпорації Лондонського Сіті хмарочоси будуть розташовані більш щільно та зосередяться в одній зоні.

Лондон зараз. Фото: City of London/Twitter

Реакція на будівництво такої кількості хмарочосів переважно негативна. У коментарях у твіттері люди називають будівлі занадто типовими, неекологічними та закликають берегти свою архітектурну спадщину. Новий план навіть назвали «Лондхеттеном».

«Справді? Як попит на офісні приміщення може бути високим, якщо більшість офісів наполовину пусті», – написала одна з коментаторів.

Візуалізація: City of London/Twitter

Однією з переваг такого плану є боротьба з хаотичною забудовою центру, пише Bloomberg. Якщо раніше нові хмарочоси викликали багато дискусій та невдоволення у суспільстві, то за новим планом їх будівництво буде більш організованим, відтак всі висотні будівлі зосередяться в одній зоні.

Нагадаємо, у Харкові презентували план відновлення міста, який включає сім проєктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button