Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Leon Seibert / Unsplash

Компанія Tesla планує випускати на новому заводі біля Берліна електромоілі вартістю 25 тисяч євро, повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

Зараз найдешевша Tesla обійдеться приблизно 45 тисяч євро, Tesla Model Y коштує понад 56 тисяч. Загалом середня ціна на електромобіль у Європі становить 65 тисяч євро, у той час, як у Китаї вони значно дешевні — 31 тисячі євро.

У вересні джерела Reuters повідомили, що Tesla впроваджує інноваційну технологію, яка дозволить відливати під тиском майже всю нижню частину електромобіля. Це прискорить виробництво і знизить витрати.

Гендиректор Tesla Ілон Маск відвідав минулого тижня завод у Грюнхайде і на тій самій зустрічі повідомив співробітникам про плани знизити вартість електрокарів до 25 тисяч євро, за словами джерела інформагенції.

Зараз німецький завод виробляє Model Y — найбільш продаваний електромобіль у Європі.

Компанія також пообіцяла підвищити співробітникам зарплату на 4%, а персонал, задіяний безпосередньо у виробництві, отримуватиме додаткові 2500 євро щороку. Торік німецькі профспілки заявляли, що зарплати на заводі Tesla загалом на 20% нижчі, ніж на інших автозаводах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button