Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київська міська рада

У середу біля метро «Лукʼянівська» демонтували всі МАФи, повідомляє видання Вечірній Київ. КП «Київблагоустрій» прибрало кавʼярні, маленькі магазини та інші кіоски.

Понад десяток кіосків, які знаходились на газоні, комунальними демонтували та вивезли. Учора працівники КП «Київзеленбуд» почали облаштовувати територію: вони засипали свіжий ґрунт та висівали траву. Також вчора почали демонтаж ще двох великих торгових будок.

Демонтаж на Лукʼянівці. Фото: Катерина Новосвітня

Нагадаємо, у червні 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення щодо МАФів біля станцій метро: МАФи, які перешкоджають доступу до укриттів та сховищ, перенесуть на інші локації за наявності у їх власників дозвільних документів.

За останні два місяці у Києві вже демонтували 1850 МАФів, які не мали дозвільних документів, повідомили в Київраді. Усім власникам тимчасових споруд інспектори благоустрою попередньо вносили приписи з вимогою або надати дозвільні документи або самостійно демонтувати споруди.

Фото: Київська міська рада

«Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня», – повідомив в.о. директора «Київблагоустрою» Андрій Коваль.

Усі демонтовані елементи перевозять та зберігають на майданчиках для тимчасового зберігання безхазяйного майна комунального підприємства «Київблагоустрій».

Нагадаємо, «Київзеленбуд» створив сквер, замість МАФів на Шулявці. Біля метро «Героїв Дніпра» також облаштували зелену зону на місці 160 демонтованих МАФів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button