Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото надані закладом

Після початку повомасштабного вторгнення на бульварі Лесі Українки, неподалік від військового шпиталю, відкрилася кав’ярня Dungeon — із ретромеблями, підвішеною кавою та клубом «Мафії».

Заклад відкрили Володимир Редькін і Кароліна Дудка. Назву Dungeon — «Підземелля» — запропонував власник приміщення, «бо до того, як ми почали тут перші роботи, вигляд був ніби з фільму жахів».

З великою війною поряд відкрилася військово-лікарська комісія, побільшало людей, натомість за хорошою кавою треба було спускатися до Кловської або до Палацу Спорту. 

У ремонт Володимир і Кароліна вклали власні збереження. Також допомагали друзі й рідні зі Штатів та Німеччини.

Центральним елементом інтер’єру стала велика радянська шафа. Вона була у приміщенні ще до початку ремонту.

«Я з дитинства люблю антикварні речі, а також я є прихильником свідомого споживання, тому ми втілили ці ідеї в наш інтер’єр: реконструюємо меблі та використовуємо їх повторно. Наприклад, у нас є диван та крісло 50-х років, я власноруч їх переобтягував та відновлював. Також є старі стільці, які просто викинули сусіди», — розповів Володимир «Хмарочосу».

Для музичних вечорів знайшли антикварне піаніно. На ньому є помітка «1764 рік», але майстер сказав, що інструмент не настільки давній. Втім, на його думку, — таки старіше 1900-го року.

Барну стійку зробили з підвіконня, вкритого кількома шарами фарби. Його відчистили та перетворили на столешню.

Філософія закладу — максимальна соціальна відкритість. Тут можна сходити до вбиральні та попросити безкоштовної питної води. Для військових діє постійна знижка 10% на каву та чай.

Для військовослужбовців також лишають підвішену каву. При цьому самі військові її рідко беруть, натомість самі охоче лишають гроші на каву для когось іншого.

«Що стало для нас несподіванкою — саме така концепція виявилася дуже вдалою для військових. Ми часто розповідаємо історію, як один військовий прийшов, взяв каву, сів в крісло, подивився на шафу і сказав: у мене вдома така саме шафа… і заплакав. Багато кому з військових такий “домашній” формат виявився дуже приємним та комфортним», — каже Володимир.

Раніше замість попільничок використовували стріляні гільзи від 122 мм снарядів, які привезли з-під Бахмуту. Та якось один із відвідувачів з сумом на них подивився, сказав, що на фронті таких «попільничок» хоч завались, і попросив «людську». Після цього гільзи заховали, лише з одного тубусу зробили підставку для квітів.

Останнім часом до кав’ярні приходить все більше постійних клієнтів: мам із дітьми, лікарів зі шпиталю, сусідів із собаками (заклад — дружній для тварин). Таким постійним гостям також роблять знижку.

Зараз у Dungeon облаштовують підвальне приміщення, яке зможе слугувати і залою для камерних подій, і укриттям. У ньому є аварійний вихід. Наразі вирішують питання з вентиляцією.

Та вже зараз у цьому підвалі збирається клуб гравців у «Мафію» та релігійна група. Також є проєктор, тому потенційно можна влаштовувати кіносеанси та грати у відеоігри.

Спешелті-каву High Hill привозять із Дніпра. «Я від початку хотів давати якісний продукт, який люблю споживати сам. Так само ми відносимося до сендвічів, салатів, смаколиків — все перевіряємо на собі і пропонуємо тільки те, що подобається нам», — запевняє Володимир.

«На всі товари обов’язково маємо сертифікати, всі бариста у нас офіційно оформлені. Намагаємося вести свідомий бізнес без хабарів та згідно з чинним законодавством», — додає він.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button