Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Із початком вторгнення активізувались численні злочинці та маніпулятори, які намагаються вкрасти гроші та особисті речі українців, змусити нас панікувати та зневірюватись. 

Пройдіть невеликий тест, який підготувала команда «Хмарочоса», та дізнайтесь, наскільки ви захищені від шахраїв та маніпуляцій в інтернеті!

  • 1. Ви створили оголошення на OLX щодо продажу смартфона. Вам пишуть у Viber і кажуть, що готові купити товар. Для отримання коштів вам потрібно перейти за посиланням і зазначити дані своєї картки. Ваші дії?
  • 2. Ви знаходитесь у місті за 50 кілометрів від лінії фронту і бачите, як хтось знімає на камеру, що відбувається на вулиці. Підходите до людини, а вона вам каже, що вона журналіст видання “Моє місто” і робить відеосюжет про ціни в магазинах. Ваші дії?
  • 3. Ви дивитесь ТікТок, і раптом бачите відео, яке записує наш військовий, що Україна відступає і ми скоро втратимо великий обласний центр, а тому з нього треба якнайшвидше виїжджати. Ви живете в цьому місті. Ваші дії?
  • 4. Ви зайшли в групу сусідів вашого будинку, аби почитати останні новини. Раптом ви бачите повідомлення від знайомої, яка каже, що її кум працює в Генштабі та трохи відкрив таємницю і розповів про новий наступ на Київ, що почнеться післязавтра. Що будете робити?
  • 5. Який канал в Телеграм дозволить отримувати якіснішу інформацію?
  • 6. Вам у Телеграм прийшло повідомлення про нарахування соціальних виплат від Дії. В ньому пропонують перейти за посиланням, щоб отримати виплату. Що будете робити?

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button