Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У центрі Дніпра відкрили після двохрічної реконструкції Успенську площу, перетворивши автомобільну частину на сквер.

Так Успенська площа виглядала до реконструкції:

Ось рендери проєкту, опубліковані у 2021 році, перед початком оновлення:

Проєктна візуалізація

Проєкт розробляла та ж команда дніпровських архітекторів, що раніше проєктувала бульвар Короленка, — головний архітектор Дніпра Дмитро Волик, Ксенія Донецька та інші.

Проєктна візуалізація

Місцеві журналісти пишуть, що раніше площа була в поганому стані й, зокрема, «дерева були старими». У міськраді заявляли, що планують замінити «аварійні» дерева на 166 нових саджанців.

Місцеві активісти нарікали, що під час реконструкції спиляли всі багаторічні дерева. Як видно з фотографій, опублікованих місцевими медіа, старих дерев справді не залишилося.

Водночас нові саджанці виглядають доволі дорослими. З тендерної документації відомо, що їхня вартість була доволі високою — 95-125 тисяч за одиницю. Серед них — сакури, сливи та магнолії.

Така само ситуація була з реконструкцією вулиці Короленка, яку проєктувала та сама команда архітекторів, — перед початком робіт спиляли всі старі платани.

Для коріння дерев проєктувальники передбачили кілька різновидів лунок. Деякі вкриті мульчею, інші обладнано пристовбуровими решітками, а деякі мають таку форму:

Для дітей облаштували канатний парк з гіркою, гамаками та стіною для скелелазіння, а також тунелями, в які теж можна залізти.

Покриття на цій локації м’яке, щоб не боляче падати. Є окремі елементи для скейтерів.

Облаштували чимало місць для сидіння, зокрема багаторівневу конструкцію у вигяді амфітеатру. Поки не встановлено перголу, яка передбачалася в проєкті.

Дві громадські вбиральні — для чоловіків і жінок — мають форму драконячого яйця. Їх відвідування безкоштовне.

Реконструкція торкнулася не всієї площі, а частини — між вулицею Якова Самарського та Крутогірним узвозом. На реконструкцію витратили приблизно 330 мільйонів гривень.

ГО «Громадський контроль» вважає, що під час реконструкції використали матеріали за завищеними цінами — наприклад, один квадратний метр плитки коштував від 3 до 10 тисяч гривень. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button