Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Укрзалізниця оголосила, що у 2024 році буде запущено 14 нових рейсів: 11 внутрішніх та 3 міжнародних. Також планують покращити 19 вже наявних маршрутів та додати нові регіональні сполучення.

У наступному сезоні запустять нові міжнародні поїзди Дніпро-Хелм, який пришвидшить подорож до Варшави на 4 години, Чоп-Відень та Чоп-Прага. В УЗ розповідають, що за час війни було відбудовано широку мережу міжнародних маршрутів і практично компенсовано трафік авіаційних рейсів. За обсягами перевезень підприємство вже повернулось на рівень 2021 року.

Нові маршрути розробили, проаналізувавшя 7 000 відгуків пасажирів у мобільному застосунку УЗ. В результаті основний акцент вирішили зробити на міжнародних та гірських сполученнях – саме гірський напрямок став особливо популярним влітку серед груп дітей, що їздили на оздоровлення з прифронтових регіонів, та військовослужбовців, які прямували у відпустки.

Окрім міжнародних сполучень, Укрзалізниця оголосила про запуск внутрішніх:

  • Одеса — Запоріжжя, що курсуватиме через день.
  • Кременчук — Чернівці, що курсуватиме через день. Чернівці вперше отримають пряме сполучення з Кременчуком.
  • Запоріжжя — Чернівці, що курсуватиме щоденно та поєднає Буковину з Івано-Франківськом, Львовом, Дніпром та Запоріжжям.
  • Кривий Ріг — Ясіня, що курсуватиме через день та вперше поєднає прямим сполученням Криворіжжя з Карпатами. 
  • Ужгород — Чернівці, що курсуватиме щоденно та дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через гірськолижний курорт у Славському.
  • Київ — Мукачево, закладений у розкладі на пікові дати, поєднає столицю зі Славським і Закарпаттям.
  • Суми — Рахів дасть сполучення півночі з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття.
  • Луцьк — Рахів дозволить мешканцям Луцька та Рівного отримати сполучення з карпатськими курортами. А Львів отримає максимально зручне сполучення з гірською місцевістю.
  • Луцьк — Ужгород дасть сполучення Луцьку зі Львовом, Мукачевом та Чопом.
  • Інтерсіті Київ — Тернопіль курсуватиме щоденно й дасть комфортне сполучення для жителів Тернополя, Хмельницького та Вінниці зі столицею.
  • Інтерсіті Київ — Львів, який гарантує довгоочікуване ранкове сполучення Львова та Києва. 

Покращення вже наявних рейсів стосуватиметься низки популярних гірських напрямків. Наприклад, поїзд Одеса-Рахів отримав більш зручне вечірнє відправлення з Одеси о 18:20 замість 14:02, а маршрут поїзда Київ — Ворохта буде подовжено до станції Ясіня, звідки починаються популярні рейси в гори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button