Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Shutterstock

Уперше за 30 років Велику лаврську дзвіницю повністю відкриють для відвідувачів. Відкриття відбудеться у середу 22 листопада.

До цього для відвідування були відкриті лише перші три яруси дзвіниці, а остання екскурсія на її найвищу точку відбувалась у 1990-х роках.

Реконструкції верхніх ярусів лаврської дзвіниці відбулася за підтримки Work.ua. До цього масштабні реставраційні роботи проводили ще у 2010–2014 роках.

Дзвіниця, збудована у XVIII столітті на місці старої деревʼяної, яка була знищена у 1718 році великою пожежею. У 1930-их вона втратила більшість дзвонів, а під час Другої світової війни –суттєво постраждала від пожежі. Споруда була капітально реставрована у 1957–1963, а останні ремонтно-реставраційні роботи дзвіниці провели у 2010–2014 роках.

Нагадаємо, у серпні в Києво-Печерській лаврі аудитори виявили 36 незаконно зведених споруд – частину з них знесуть. А печери лаври планують реконструювати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button