Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23543 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Розмови про можливе відкриття львівського аеропорту ім. Данила Галицького точаться вже понад рік. «Хмарочос» поцікавився, за яких умов це може статись.

Учора під час свого візиту до Львова посол Туреччини в Україні Мустафа Левент Більген підняв питання можливості відкриття Львівського аеропорту для цивільного авіасполучення.

Ще у вересні 2022 року міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявляв, що першим на запуск розглядають Львівський аеропорт, проте основною перешкодою є безпека.

У травні цього року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що якби у нас були винищувачі F-16, то «принаймні аеропорт Львова можна було б відкривати і взагалі ні про що не турбуватися». За його словами, основною проблемою є затримка з прийняттям рішень щодо постачань зброї.

Влітку речник Повітряних сил Юрій Ігнат скептично висловився щодо відкриття цивільних аеропортів: він вважає, що до кінця війни не варто на це сподіватись. На його думку, аеропорт одразу стане мішенню для росіян.

А минулого тижня керівник ОП Андрій Єрмак під час своєї поїздки до США заявив, що один з цивільних аеропортів в Україні, ймовірно, відкриють ще до завершення війни. Проте він не уточнив, яке це буде летовище, та не назвав конкретних часових рамок. Єрмак також наголосив на тому, що Україні потрібне посилення ППО.

Отже, основною умовою відкриття Львівського аеропорту є підсилення протиповітряної оборони – зокрема отримання Україною винищувачів F-16. Проте, на жаль, і потужна ППО не є повною гарантією безпеки та не гарантує відкриття летовища.

Нагадаємо, біля Гостомельського аеропорту висадили тисячі дубів і сосен.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button