Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Віщун, CC BY-SA 4.0

У заповіднику «Старий Луцьк» реконструювали середньовічні підземелля, які тепер використовуються, зокрема, і як укриття, повідомляє заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

У підземеллі, збудованому приблизно у XVI столітті, облаштували вентиляцію, замінили інженерні мережі та освітлення, підсилили фундаментів частини оборонної стіни тощо. Загалом витрачено майже 2,3 мільйона євро — частину цієї суми отримали за програмою транскордонного співробітництва. 

Фото: Музейний простір «Окольний замок»

«Під час повітряної тривоги люди фактично перебувають у підземному музеї. В інший час тут проводяться екскурсії для всіх охочих», — зазначає Ткаченко.

Фото: Тимур Ткаченко

Підземелля — частина укріплень Окольного замку Луцька, який, на відміну від відомого туристам Верхнього замку, зруйнований. Дерев’яний Окольний замок було збудовано у XIV столітті, а на самому початку XVI століття його перебудували в цеглі.

Фото: Музейний простір «Окольний замок»

Музей «Окольний замок», який відкрився для відвідувачів у липні цього року, створили на базі відреставрованих Вежі князів Чорторийських з оборонним муром та Монастиря єзуїтів із підземеллями.

Підземелля знайшли кілька років тому під час відновлення цих пам’яток. Це було одним із найбільших археологічних відкриттів на Волині часів незалежності.

Два підземелля вежі та монастиря реставрували та об’єднали в одну мережу. Їх датують XV-XVІI століттям.

Фото: facebook.com/DSPLutsk

Зараз у музеї є манекени лицарів різного майнового походження в обладунках, силіконова фігура єзуїта, голограма привида. Простір складається з 18 кімнат і чотирьох коридорів загальною площею понад 700 квадратних метрів.

Фото: facebook.com/DSPLutsk

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button