Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
«Лісова пісня», сироварня «Гарбузовий рай». Фото: facebook.com/garbuzovyjraj

13 українських сирів отримали нагороди на World Cheese Awards 2023, повідомляє PostEat.

Фото: facebook.com/ProCheeseUA

Бронза:

  • Lel’, Кіровоградщина — копчена моцарела. Цей сир з коровʼячого молока поєднує вершкову серцевину та скоринку, підкопчену на вільховій трісці;
Lel’, копчена моцарела. Фото: facebook.com/lel.cheese
  • Zinka, Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир середньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу камамбер із козячого молока;
  • «Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козячого молока та з додаванням соку буряка «Софія».

Срібло:

  • «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир «Лісова пісня». Останній — коров’ячий сир із білою пліснявою з додаванням сухого ялівцю, покликаний передати аромати гір і лісу;
«Говерла», сироварня «Гарбузовий рай». Фото: facebook.com/garbuzovyjraj
  • «Мукко», Львівщина — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
  • Zinka, Київщина — твердий витриманий «Український»;
  • «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.

Золото:

  • «Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козячий напівтвердий сир «Мотря». «Мотря» дозріває у тканині, яка формує візерунок натуральної скоринки. Ця скоринка може змінювати колір під час дозрівання: від світло-солом’яного до коричнуватого;
«Мотря», «Станіславська сроварня». Фото: facebook.com/syrovarnia
  • Zinka, Київщина — витриманий козячий сир «Твердий з пажитником». Цей сир отримав додаткову відзнаку «Найкращий український сир». Він має яскраво виражений смак трав з пряно-горіховими нотками.
Zinka, «Твердий з пажитником». Фото: facebook.com/zinkamilk

Цьогоріч на конкурсі, який проходив у Норвегії, було представлено 4,5 тисячі сирів із 43 країн світу, серед них — 23 з України. Українські сири презентувала спільнота поціновувачів сиру ProCheese.

Фото: facebook.com/ProCheeseUA
Фото: facebook.com/ProCheeseUA

Головним переможцем серед усіх сирів світу став норвезький напівтвердий сир Nidelven blå із блакитною пліснявою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button