Член товарства «Хмарочоса» Андрій каже: «Якісна журналістика особливо потребує підтримки у турбулентні часи». Долучайтесь до нашого товарства від 100 грн/місяць
Zinka, Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир середньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу камамбер із козячого молока;
«Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козячого молока та з додаванням соку буряка «Софія».
Срібло:
«Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир «Лісова пісня». Останній — коров’ячий сир із білою пліснявою з додаванням сухого ялівцю, покликаний передати аромати гір і лісу;
«Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.
Золото:
«Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козячий напівтвердий сир «Мотря». «Мотря» дозріває у тканині, яка формує візерунок натуральної скоринки. Ця скоринка може змінювати колір під час дозрівання: від світло-солом’яного до коричнуватого;
Zinka, Київщина — витриманий козячий сир «Твердий з пажитником». Цей сир отримав додаткову відзнаку «Найкращий український сир». Він має яскраво виражений смак трав з пряно-горіховими нотками.
Zinka, «Твердий з пажитником». Фото: facebook.com/zinkamilk
Цьогоріч на конкурсі, який проходив у Норвегії, було представлено 4,5 тисячі сирів із 43 країн світу, серед них — 23 з України. Українські сири презентувала спільнота поціновувачів сиру ProCheese.
Головним переможцем серед усіх сирів світу став норвезький напівтвердий сир Nidelven blå із блакитною пліснявою.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті