Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київфото

На сайті Prozorro опубліковано тендер на реставрацію Покровської церкви та дзвіниці на вул. Покровській, 7, які є памʼятками національного значення. Вартість робіт складатиме майже 123 мільйони гривень.

Кошторис складається аж з 905 пунктів. Під час реконструкції планують оновити як інтерʼєр, так і екстерʼєр будівлі.

Усередині зтб’ють штукатурку та замінять на нову, а також облицюють поверхні стін керамічними плитками. Підлогу повністю розберуть та вимостять долівку новою плиткою. Також зроблять ремонт санвузла.

Фото: Київфото

Під час реконструкції планують демонтувати всі хрести, розчистити їх від побутових забруднень, зняти позолоту та замінити на нову. Дах церкви та дзвіниці розберуть, укріпивши конструкцію. Біля церкви встановлять лави та урни, а територію озеленять газонами, деревами та кущами.

Видання КиївВлада повідомляє, що у зв’язку з оголошеним тендером двоє громадян подали звернення до Держаудитслужби. У першому йдеться про порушення законодавства у сфері закупівель, а саме «недоцільні необґрунтовані витрати у воєнний час», а в другому – про порушення порядку визначення предмета закупівлі.

Тендерні пропозиції приймають до другого грудня, а аукціон має розпочатись четвертого числа. Реставрацію планують завершити до 20 грудня 2024 року.

Фото: Київфото

Церква Покрови Пресвятої Богородиці знаходиться на Подолі. Вона збудована у 1685 році на місці вірменської церкви Різдва Богородиці, яка згоріла у 1651 році.  У 1811-му унаслідок пожежі було втрачено ліплений декор фасадів, а під час відновлення форму куполів змінили. Дзвіниця, що стоїть окремо, збудована у 1798-1799 роках.

Нагадаємо, після обурення громадськості Національний заповідник «Софія Київська» пообіцяв, що золотити аварійні куполи Софійського собору будуть після війни, а зараз їх лише відреставрують.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button