Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: iStock

У Львові для допомоги безхатькам запровадили нову ініціативу: щотижня упродовж зими автобус безоплатно возитиме бездомних людей до закладів, де вони зможуть отримати соціальні послуги: харчування, медичний огляд та можливість отримати одяг чи взуття.

Цієї пʼятниці, восьмого грудня, перший автобус повезе бездомних людей до «Оселі» – спільноти взаємодопомоги для людей, які втратили дім. У центрі можна прийняти душ, підстригтися, поїсти, випрати одяг, отримати змінний одяг.

Враховуючи те, що зимовий період складний для бездомних, а у Львові є заклади, які надають їм соціальні послуги, запуск соцавтобусу є доцільним, вважає Олексій Неділя, в. о. керівника управління соцзахисту Львівської міськради. Міський голова Андрій Садовий додає, що під час зими така ініціатива є дуже важливою, а така підтримка дуже потрібна безхатькам.

У міськраді нагадують, що на території Львівської громади є кілька центрів, які надають необхідні для бездомних людей послуги, серед яких:

  • Філія соціальної роботи з бездомними Львівського міського центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело»
  • Львівська міська ГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя»
  • «Дім милосердя» згромадження братів Альбертинів Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької церкви

Нагадаємо, у Києві затвердили план підтримки бездомних взимку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button