Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Альтернативний проєкт реконструкції «Квіти України». Візуалізація: Зберегти «Квіти України»/Facebook

Подільський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні позову забудовника «Квітів України» у справі проти активіста Тараса Грицюка, повідомляє памʼяткоохоронна спільнота «Цегла».

У вересні 2021 року ПАТ «Квіти України» подало в суд на активіста за «подання неправдивої інформації в інтерв’ю телеканалу «1+1», що зашкодило діловій репутації компанії». Забудовник також подав позов проти «1+1» та народного депутата від партії «Слуга Народу» Дмитра Гуріна. Тарас Грицюк вважає, що план забудовника був таким: залякати активістів, вказати медіа «їх місце» та показати всім, що свавілля забудовників можливе.

Суд зобов’язав забудовника відшкодувати відповідачам кошти, які вони витратили на правову допомогу.

Перебіг справи

Тарас Грицюк на засіданні 11 грудня. Фото: Taras Grytsiuk/Facebook

У червні 2021 року з будівлі «Квіти України» зрізали багаторічний виноград, а в липні розпочали демонтаж фасаду – тоді суд наклав арешт на будівлю та заборонив будь-які роботи. У серпні того ж року «Квіти України» внесли до об’єктів культурної спадщини Києва, а Мінкульт визнав будівлю пам’яткою архітектури.

У вересні 2021 року ПАТ «Квіти України» подало позов проти Тараса Грицюка – активіста ініціативи «Зберегти “Квіти України”». Причиною цьому стало його інтервʼю телеканалу «1+1», де Тарас розповів, що демонтаж будівлі відбувається без відповідних дозволів. Забудовник вважає, що ці слова нашкодили діловій репутації компанії.

Перше засідання суду відбулося 20 грудня 2021 року – тоді сторона захисту подала як доказ проєкт робіт забудовника. Наступне засідання відбулось 15 вересня 2022 року, а потім їх переносили кілька разів. Учора, 11 грудня, відбулись судові дебати і суд ухвалив рішення на користь Тараса Грицюка.

Нагадаємо, Будинку меблів та бібліотеці ім. Вернадського надали статус памʼяток архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button