Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Andrey Shevchenko/Alamy Stock Photo

Восьмого грудня на більшості вулиць Амстердама запровадили швидкісне обмеження у 30 км/год. Воно поширюється не лише на автомобілі, а й на скутери та електросамокати.

Його метою є підвищення безпеки на дорозі. Міська влада розповідає, що дороги та велосипедні доріжки стають все більш завантаженими, через що дві третини містян почуваються небезпечно в міському трафіку.

Влада Амстердама розраховує, що збільшення обмеження матиме такі результати:

  • Зменшення кількості серйозних аварій на 20-30%. У пішохода, який зіткнувся з автомобілем, що рухався зі швидкістю 30 км/год, шанс вижити вищий, ніж у випадку, якби цей автомобіль рухався зі швидкістю 50 км/год.
  • Водії матимуть більше часу для обробки інформації та належного реагування на несподівані ситуації.
  • Шум від транспорту зменшиться удвічі. У місті стане тихіше, а на вулиці – приємніше.

На початку грудня на вулицях Амстердама встановили 4 000 дорожніх знаків, які повідомляють про нові обмеження. Спершу на них були наліпки з повідомленням про дату запровадження нових правил, а в ніч на восьме грудня комунальні служби їх зняли. Тепер, кожен, хто їхатиме такою дорогою швидше, ніж 30 км/год, буде оштрафований.

Сині лінії – обмеження у 30 км/год, а червоні – 50 км/год.

На вулицях, де залишилось обмеження у 50 км/год, нанесуть додаткову розмітку. Дізнатись, на яких вулицях діють нові швидкісні правила, містяни можуть на сайті.

Нагадаємо, у Парижі анонсували масштабний пішохідний план на наступні сім років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button