Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

Сьогодні Київрада проголосувала за бюджет Києва на 2024 рік. З 82 мільярдів гривень видатків лише один мільярд спрямують на допомогу ЗСУ.

«Державний бюджет зробіть бюджетом війни, а міста мають жити своїм життям», – так новий бюджет прокоментував заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Він вважає, що міський бюджет має враховувати потреби міста, а воєнні витрати має передбачати державний. Прокопів додав, що кошти міста повинні витрачатись на будівництво метро, забезпечення киян холодною та гарячою водою, а також опаленням.

Фото: Київська міська рада

Нагадаємо, бюджет на 2024 рік зокрема передбачає виділити Дептрансу 22 мільярди гривень на великі інфраструктурні об’єкти, зокрема: шляхопровід на вул. Дегтярівській (361 млн грн), розвʼязка на перетині вул. Богатирської та вул. Полярної (351 млн грн), Подільсько-Воскресенський міст (298 млн грн) та метро на Виноградар (328 млн грн). Тоді як на програму «Захисник Києва» планують витратити лише один мільярд гривень.

Сьогодні кияни вийшли на протест під будівлею КМДА з вимогою направити кошти з інших статей витрат на програму «Захисник Києва». Мітингувальники вважають, що такі великі витрати на благоустрій є недоцільними у воєнний час, та закликали владу до публічного обговорення бюджету на 2024 рік.

Фото: Олександр Магула/Суспільне

Міський голова Віталій Кличко на появу мітингувальників під стінами КМДА відреагував так: порадив чоловікам у віці 20-40 років «одягати військову форму та йти захищати країну», а не приходити на протест. Нагадаємо, у січні 2022 року Кличко заявляв, що у випадку початку повномасштабної війни як колишній солдат піде на фронт.

Нагадаємо, Програма розвитку інфраструктури Києва на 2024-2025 роки передбачає будівництво метро на Троєщину та на Виноградар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button