Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Благодійна організація «Реактивна Пошта» презентувала мобільну станцію технічного обслуговування (МТО) та шиномонтаж для 43-ї окремої артилерійської бригади. Цей проєкт є стратегічно важливим для військових-артилеристів.

Станція складається з двох модулів: майстерні та шиномонтажного комплексу. Завдання майстерні, у якій облаштовано сім потужних станків – ремонт та виготовлення запчастин. Військовослужбовець бригади розповів, що в артилерійській техніці найбільше страждає гідравліка, а в МТО якраз встановлені верстати, які підходять для цих потреб. У другому модулі, шиномонтажному комплексі, відбуваються всі роботи із шинами та колесами, а найголовніше – він повністю незалежний від тягача і може виконувати свої функції навіть в чистому полі.

Станція складається з тягача MAN, який доставили з Німеччини, та додаткового причепа. На цю базу встановили два морських контейнери та перетворили їх на ремонту та шиномонтажну станцію – такий комплекс здатний закрити 90% ремонтних потреб артилеристів прямо на місці.

Найбільша цінність МТО полягає в тому, що його можна доставити у будь-яке місце – це економить час та зменшує ризики ураження ворожим обстрілом. Артилерія забезпечує 90% вогневого ураження ворога, а приблизні потреби артбригад – до 200 схожих МТО. Зібрати таку кількість волонтерам дуже важко, проте навіть одна така станція підвищує боєздатність цілого артилерійського підрозділу.

Бюджет проєкту склав 120 тисяч доларів – їх надала українська маркетингова компанія expla. Співпраця «Реактивної Пошти» та expla триває вже понад рік, завдяки чому вдається ремонтувати військову техніку вартістю у 15 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у листопаді БО «Реактивна Пошта» оголосила переможців конкурсу креативних відеороликів для допомоги артилеристам.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button