Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: t.me/David_Arakhamia

У Фонді держмайна розповіли, що ТРЦ Ocean Plaza виставлять на аукціон не раніше другої 2024 року, повідомив Forbes.

Для того, щоб розпочати аукціонні процедури, Фонд держмайна разом з Мінʼюстом повернули колишню редакцію статуту компанії-власника ТРЦ. Це розблокувало можливість призначення нового менеджменту, адже за попереднім статутом неможливо було переобрати дирекцію, створити наглядову раду та змінити компанію-керівника, яка мала російський слід, розповів голова Фонду Віталій Коваль.

Наразі у компанії, що керує Ocean Plaza, триває процес відбору нового менеджменту та інвентаризація. За словами Коваля, ТРЦ Ocean Plaza буде готовий до виходу на аукціон не раніше другого півріччя наступного року.

Як Ocean Plaza опинився у держвласності?

20 березня Вищий антикорупційний суд конфіскував українські активи Аркадія Ротенберга – росіянина, співвласника ТРЦ Ocean Plaza. На користь держави було стягнуто 100% статутного капіталу компанії «Авангард-Віларті», право на яку зареєстроване компаніями Ocean Plaza та Ethoder Investments. Крім того, було конфісковано 66,65 % статутного капіталу фірми «Інвестиційний союз “Либідь”», якою володіє «Авангард-Віларті».

У червні Кабмін передав частку Ротенберга в Ocean Plaza Фонду держмайна і доручив приватизувати цей актив. Отримані кошти планують спрямувати до фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії.

Нагадаємо, зʼявилась дата відкриття Ocean Mall на Либідській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button