Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Міністерство економіки України

Модельєрка-конструкторка Анна Павлусь планує створити перше підприємство з пошиття адаптивного одягу для людей з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Кошти на розвиток проєкту підприємиця отримала завдяки урядовій програмі єРобота.

Анна понад 15 років працювала у сфері індивідуального пошиття одягу та мала маленьку майстерню у Білій Церкві. У 2016 році вона отримала травму хребта і після багатьох років реабілітації опинилась у колісному кріслі. У вересні 2022 року підприємиця подала заявку на участь у програмі мікрогрантів «Власна справа» – надання гранту схвалили і вже в жовтні Анна зареєструвала власний ФОП.

Фото: Міністерство економіки України

Дівчина розповідає, що, знаходячись у кріслі колісному, зіштовхнулась з проблемою незручного одягу – так і виникла ідея створювати власний. Метою Анни є зробити повсякденне життя людей з інвалідністю зручним та дати їм можливість почувати себе впевнено.

Отриманий грант у 250 тисяч гривень підприємиця використала на закупівлю швейного обладнання та тканини. Спершу вона планувала створити два робочих місця, проте в процесі реалізації проєкту створила вже три: наразі в Анни працюють менеджер та дві швачки, одна з яких є внутрішньо переміщеною особою з інвалідністю.

У березні дівчина відкрила майстерню – наразі у неї безліч планів щодо того, яким вона хоче бачити виробництво свого одягу. Анна мріє створювати продукцію, якою будуть користуватись і за межами нашої країни.

Нагадаємо, Укрзалізниця запустила онлайн-замовлення вагонів для людей з інвалідністю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button