Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На виставці дизайну і декору Maison&Objet в Парижі вісім українських брендів представлять свої колекції. Спільний стенд Ukrainian Design Brands шостий рік поспіль представляє на виставці найцікавіші об’єкти сучасного українського дизайну.

Засновниця французького архітектурного бюро Елізабет Леріш розповіла, що закохалася в український дизайн завдяки проєкту «Майно», який організовує колективні стенди Ukrainian Design Brands. Вона додала, що завдяки Maison et Objet у світу є можливість познайомитися зі сміливими, різноманітними пропозиціями українських дизайнерів з дуже сучасними дослідженнями, через які можна відчути українську культуру.

Під час Maison et Objet вісім українських брендів презентують свої нові колекції, які зможе оцінити міжнародна аудиторія. Серед них:

DONNA. Оригінальні предмети інтер’єру, які компанія створює у співпраці з найвідомішими українськими дизайнерами. Один з  об’єктів, який бренд представить в Парижі – Raft Sofa. В основу концепції дизайнери взяли надувний човен, у якого запозичили «надуті» форми та деталі, що оперізують диван, як троси. Конструкція з модулями дає можливість створювати різні місця для сидіння. Така гнучкість робить диван ідеальним вибором для приміщень будь-якого розміру.

FURN OBJECT. Ексцентричні, але зручні предмети інтер’єру. У часи, коли більшість людей віддає перевагу практичним та зручним речам, бренд заохочує до пошуку чогось особливого: естетичного і водночас зручного. Дизайнери FURN OBJECT Анна та Сергій Баєрздорф люблять грати зі складними вузлами та експериментувати з новими техніками, формами і текстурами. Це надає кожному предмету особливий характер.

FERN OBJECT
WOO

WOO. Компанія з дизайну меблів, яка вже сім років створює та виготовляє лаконічні скульптурні форми та грайливі об’єкти. Радість життя, бажання пізнавати світ та постійний зв’язок з внутрішньою дитиною надихають команду на створення унікальних та яскравих предметів. У січні компанія представить вибірку бестселерів у нових кольорах, зокрема, крісло PLAY та пуфи DROVA.

kint. Предмети інтер’єру, що наповнені додатковими сенсами. Бренд створює функціональні меблі та декор, які підвищують комфорт людей. Команда втілює концепцію додаткової функціональності: модульність елементів, комбінації предметів один з одним задля створення нової функції та економії простору. На виставці буде представлений бестселер на ринку України – система м’яких меблів puffa, нова лінійка кавових столиків та декору.

dobro. Бренд дизайнерських меблів, у якому створення кожного виробу – це процес розвʼязання певної проблематики та багатофункціональність. Їх нова колекція металевих вуличних меблів «BUBBLES», яка буде представлена в Парижі, складається з трьох типів лавок та стільця, що на розсуд користувачів можуть бути об’єднані в різні групи. Яскраві кольори та модульність дають варіативність у користуванні, створюючи різноманітний настрій. 

RUDA Studio. Предмети інтер’єру, натхненні природними матеріалами і старовинною технікою інкрустації соломкою. Брендова колекція світильників «ROOTS OF HOME» була створена з початком повномасштабної війни, коли багато українців втратили домівки і змушені були відновлювати своє життя у тимчасових помешканнях. Асоціативно один зі світильників нагадує старовинну українську хату, де в абажурі відображено дах із солом’яним або ґонтовим терасуванням у техніці «тирування». Тир видобувається в Карпатах – він надає чорного кольору дерев’яним плитам даху через високий вміст парафіну. 

TAKE SOME ROPE. Ательє арт-гобеленів, засноване художницею текстилю Юлею Тіщенко. Її роботи – це емоції, втілені у сучасних гобеленах за допомогою всіх текстильних технік, які існують: ручне ткання, елементи макраме, в’язання, плетіння гачком, валяння та інші. За допомогою віртуозного поєднання текстур, фактур, кольорів, різних типів пряжі, шнурів та ниток, Юлії вдається щоразу перетворювати звичні техніки та матеріали на нову художню матерію. На виставці в Парижі мисткиня представить нову роботу, створену у співпраці з відомою керамісткою Софією Станько Leap of Faith.

TAKE SOME ROPE
llab.design

llab.design Бренд меблів та декору з натурального каменю. На виставці у Парижі llab.design представить свої колекції DUALITY і EDGE, які поєднують драматичний контраст між сирою енергією матеріалу та делікатними формами із різьбленими деталями в натуральному камені. Завдяки спеціально підібраній фактурі натурального мармуру кожен предмет стає акцентним елементом будь-якого інтер’єру. 

Дизайнер простору експозиції – Оксана Шумелда, студія дизайну та архітектури O.M.Shumelda. Графічний дизайн створила команда проєкту «Літери в місті». 

Нагадаємо, девʼять українських проєктів відзначили на міжнародному архітектурному конкурсі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button