Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Міністерство цифрової трансформації

Вчора на Diia Summit презентували нові послуги «Дії», а також оголосили про оновлення дизайну застосунку – це станеться вперше за три роки.

Оновлений дизайн

На саміті презентували новий дизайн «Дії», завдяки якому застосунок стане ще зручнішим та сучаснішим. Серед головних оновлень – персоналізована стрічка, де всі необхідні розділи під рукою – донати, облігації, єВорог. А також зʼявиться розділ з новинами, тож про оновлення в Дії можна дізнатись просто в застосунку зі стрічки.

Нові послуги

Опівночі 20 грудня відбудеться запуск онлайн-послуги купівлі-продажу авто у «Дії», повідомив сьогодні на відкритті Diia Summit Президент Володимир Зеленський. Відтепер здійснити продаж чи купівлю авто можна буде за 15 хвилин, а потім отримати новий техпаспорт і номери поштою, розповів Зеленський. Сьогодні уряд представить це оновлення в деталях, додав він.

Також Президент розповів, що цього тижня через «Дію» має запрацювати обмін житлових сертифікатів, які видають як компенсацію за зруйноване через російську агресію житло. За його словами, через застосунок вже подано понад 574 000 повідомлень про пошкоджене майно.

В оновленій «Дії» внесення змін про ФОП стане автоматичним – більше не потрібно вказувати податкові дані під час зміни інформації про ПІБ, місцеперебування бізнесу, КВЕДи чи контакти. Застосунок сам «підтягне» все необхідне з реєстрів, а потім сформує заявку – результат буде протягом кількох хвилин.

У оновленій версії також зʼявиться сервіс е-Підприємець, який дасть змогу за однією заявою отримати одразу вісім послуг, необхідних для запуску чи розвитку власної справи. Сервіс буде доступний як для новостворених, так і для дійсних бізнесів. Наразі е-Підприємець знаходиться на етапі тестування, проте найближчим часом запрацює для всіх українців.

На порталі «Дія» тепер зʼявляться послуги для моряків. Відтепер мореплавці зможуть подати заяву про отримання кваліфікаційних документів командного складу, а також записатися на кваліфікаційний іспит та подати скаргу на відмову в отриманні кваліфікаційних документів.

На події також анонсували плани Мінцифри на наступний рік. Серед них – запуск Дія.Офісу – окремого сервісу для держслужбовців у Дії, а також застосунку Мрія – нового освітнього продукту, який допоможе мільйонам людей навчатися та розвиватися.

Нагадаємо, квитки на поїзд Київ–Варшава тепер продаватимуть тільки за допомогою «Дії». Також у жовтні у застосунку запрацювала послуга доставки посвідчення водія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button