Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Протягом 2023 року на території Київської області перевірили 4450 обʼєктів на предмет безбарʼєрності. Повністю доступними виявились лише 22% з них.

Обстеження проводили органи містобудування та архітектури, власники, орендарі або інші особи, які несуть відповідальність за експлуатацію цих обʼєктів. За підсумком перевірки, із загальної кількості обстежених об’єктів 22% – безбар’єрні, 37% – частково безбар’єрні та 41% – бар’єрні.

Найбільш доступними для маломобільних груп населення виявились заклади охорони здоров’я, з яких 39% – безбар’єрні та 39% частково бар’єрні. Доступність ЦНАПів області складає 34%, а 51% з них – частково бар’єрні. Також були обстежені й модульні містечка, у яких розміщені внутрішньо переміщені особи: 42% з них повністю відповідають вимогам безбар’єрності, а 33% – частково бар’єрні.

У Київській ОДА нагадали, що згідно з програмою відновлення території Київської області, усі проєкти нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту та відбудови повинні повністю відповідати потребам маломобільних груп населення. Спеціальним комітетом при КОДА ініційовано попередній перегляд проєктно-кошторисної документації об’єктів будівництва на предмет наявності розділу з інклюзивності.

Цього року було переглянуто 30 проєктів відбудови, додають у КОДА. Проєктувальники враховують рекомендації з безбар’єрності та вносять корективи до проєктів ще перед проходженням експертизи, розповідають в адміністрації.

Нагадаємо, громадська спілка «Ліга Сильних» розробила чеклист безбарʼєрності для місцевої влади.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button