Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: МВС

Внаслідок ракетних ударів по Києву та передмістю загорілася житлова десятиповерхівка в Солом’янському районі. Станом на дев’яту ранку там постраждало 33 людини, більшість із яких шпиталізували. Мешканців довелося деблоковувати. Одна жінка похилого віку померла в кареті швидкої, повідомляє КМДА.

Загалом через атаки в Києві й області, а також у Харкові загинули чотири людини, 92 поранено.

Фото: МВС

Через атаку тимчасово відсутнє світло та вода в частині столиці. В Укренерго повідомляють, що графіки відключень застосовувати не будуть.

Повідомляється про падіння уламків у різних районах, як на правому, так і на лівому березі. У Печерському, Оболонському пошкоджено житлові будинки, в Подільському пожежі в кількох місцях, горить ринок, автомобілі, пошкоджено газопровід та магістралі водопостачання, в Деснянському горить супермаркет, у Святошинському є влучання в будівлю соціальної інфраструктури. 

Дарницький район

МВС повідомляє про сім пожеж: в Оболонському, Печерському, Подільському,  Соломʼянському, Святошинському та Деснянському. У місті, особливо в Подільському районі, — задимлене повітря.

Фото: МВС

Також є руйнування у передмістях, у Бориспільскому, Бучанському і Фастівському районах. У Вишневому постраждали сім людей, пошкоджено п’ять багатоквартирних житлових будинки та понад 40 автомобілів. Дві людини в області загинули, ще 11 поранені, зокрема дитина.

Вишневе. Фото: КМВА

У Харкові від сьогоднішнього ракетного удару постраждала 41 людина, одна жінка загинула. Пошкоджені багатоповерхівки, господарчі споруди, цивільна інфраструктура, горять автівки.

Харків. Фото: ДСНС

За даними міського голови Віталія Кличка, у просторі Києва та області протиповітряна оборона знищила 61 ракету, зокрема з десяток «Кинджалів». Цьому передувала атака дронами, ППО збила 13 «шахедів».

Околиці Києва. Фото: Офіс генпрокурора

За попередніми даними Збройних Сил, росіяни випустили по Україні 99 ракет: 10 «Кинджалів», три «Калібри», всі з яких збито, а також 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, з яких збито 59.

Бортничі

Тим часом кількість жертв атаки на Київ 29 грудня за останні чотири доби зросла до 29. Протягом цих днів рятувальники діставали тіла з-під завалів складів у Шевченківському районі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button