Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23494 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КО «Київзеленбуд»/Facebook

Сьогодні у Києві запрацювали пункти прийому новорічних ялинок – вони працюватимуть до 31 січня, повідомили у КО «Київзеленбуд».

Для зручності киян облаштували 44 пункти збору хвойних, тоді як минулого року їх було лише 17, розповів гендиректор «Київзеленбуду» Юрій Бахмат. По кілька пунктів розмістили у кожному районі столиці, а також на територіях комунальних підприємств, що входять до складу «Київзеленбуд». Пункти легко розпізнати, адже усі вони мають однаковий вигляд – деревʼяна біла загорожа з інформаційною табличкою.

Фото: КО «Київзеленбуд»/Facebook

На вхідній частині конструкції розміщений QR-код, за яким можна ознайомитись з адресами усіх пунктів та дізнатися чому важливо здавати ялинки на утилізацію. Адресу найближчого пункту також можна переглянути на мапі.

Важливо, щоб принесені новорічні дерева були без залишків декорацій, адже потім їх перероблятимуть на спеціальному механізмі для подальшого утримання зелених зон міста. Щепами хвойних покриватимуть лунки вічнозелених рослин у парках, скверах та на бульварах. Це дозволить захистити ґрунт від промерзання взимку, а в теплу пору року – вберегти від пересихання та перегріву.

Нагадаємо, цьогоріч міста витратили рекордно низьку суму на новорічні свята.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button