Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: seafood.media

Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло виробника харчових продуктів Viciunai Group до переліку міжнародних спонсорів війни.

Литовська компанія не зупиняє свої потужності у РФ, шукає нових працівників та сплачує значні податки до бюджету агресора попри заяву про вихід з російського ринку протягом 3-4 місяців ще в березні 2022. Viciunai веде свій бізнес у Росії у звичайному режимі без будь-яких скорочень та успішно захищає російську торгову марку в суді. Наприклад, виробничий комплекс компанії у Калінінградській області за 2022 рік збільшив свій прибуток на 156%.

А що з Райффайзен банком?

У грудні НАЗК призупинив статус міжнародного спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank, проте не вилучив його з сайту агенства. Причиною таких поступок стали погрози Відня заблокувати новий пакет антиросійських санкцій, повідомляє Суспільне.

Згодом Reuters з посиланням на дипломата ЄС написали, що Австрія схвалила 12-й пакет санкцій ЄС проти Росії після того, як НАЗК видалила Raiffeisen Bank International зі списку міжнародних спонсорів війни.

Яку ще компанію внесли до списку?

Наприкінці грудня НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайську компанію Shandong Odes – вона постачає російській армії всюдиходи, а також завозить інші автомобілі на територію держави-агресора.

До Росії Shandong Odes постачає свою продукцію з 2021 року, а її офіційним дистриб’ютор на території РФ сплатила податків до бюджету агресора на понад 797 тисяч доларів. Нещодавно оприлюднені українськими військовими кадри підтвердили знищення двох всюдиходів китайської компанії на тимчасово окупованих територіях Херсонській області.

Нагадаємо, НАЗК визнало Metro Cash & Carry спонсором війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button