Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Панському парку в Макарові Київської області облаштували новий громадський простір у вигляді амфітеатру.

Команда проєкту «Наше місце», яка займається відродженням просторів, постраждалих внаслідок російської агресії, сподівається, що він стане місцем для відпочинку, кінопоказів чи інших подій. 

У лютому-березні 2022 року Макарів був під російською окупацією й зазнав значних руйнувань: селище було зруйновано на 40%. 

Проєкт конструкції амфітеатру розробили під час літньої практики Харківської школи архітектури «Просторова аптечка». Різні комбінації модулів створюють безліч сценаріїв: літературні читання, музичні вечори, чи можливість сісти перепочити серед дерев.

Конструкцію встановили у занедбаній частині парку, де, втім, розташовано археологічну пам’ятку — городище часів Київської Русі. Будь-які будівельні роботи тут заборонені, тож у нагоді стали «м’які» рішення.

До грудня тут розміщалася мобільна фотовиставка «33 дні» та «Вони боронили Макарів», що переосмислює досвід перебування в окупації.

«Проєкт амфітеатру є практичною реалізацією візії розвитку Панського парку, яку ми розробили спільно з громадою Макарова», — зауважує Андрій Батін, дизайнер, урбаніст, учасник «Нашого міста» і співзасновник Агентів змін, Holabuda та Peremebli.

У 2024 році команда планує оновити набережну річки Здвиж.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button