Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sticker Mule / Unsplash

Колишні засновники збанкрутілого сервісу доставки їжі Rocket доєдналися до стартапу YARD Delivery, повідомляє AIN.UA.

Олексій Юхимчук і Станіслав Дмитрик заснували Rocket у 2018 році. У березні 2022-го вона припинила роботу. Компанія досі має заборгованості за зарплатами своїм співробітникам та партнерам.

Як збанкрутувала Rocket?

Інвесторами Rocket були батько і син Ігор і Тимур Рохліни, їхнім коштом сервіс масштабували і виходили на закордонні ринки. Навесні 2021-го сина арештували в Ізраїлі за підозрою в причетності до шахрайських схем: колцентрів, які переконували людей вкладати гроші в криптовалюту, цінні папери тощо.

Тоді ж почалися звільнення і затримки зарплат співробітникам Rocket. «Оскільки в мене були невиплачені відпускні, то дозволили забрати техніку, як і усім. Ще столи й стільці пропонували. Я думаю що з багатьма так і не розрахувались, бо моєму колишньому колезі точно ще винні понад 10 тисяч доларів», — розповідає Олена Вайнтрауб, колишня співпрацівниця.

Після оголошення про закриття компанії люди, працевлаштовані офіційно, не могли звільнитись і забрати документи, тому що їм не відповідали бухгалтери та юристи.

Компанія була винна гроші не тільки працівникам, а й власникам закладів: борг перед мережею віртуальних ресторанів «БагатоЛосося» становив 382 тисячі гривень. Борг перед мережею Дмитра Борисова GastroFamily складав 167 тисяч гривень — за частину січня та лютий 2022 року. Загалом Rocket заборгувала близько 145 мільйонів гривень.

Що таке YARD Delivery?

Це служба експрес-доставки між мережею поштоматів, яка не наймає кур’єрів, а просто залучає їх до роботи за моделлю краудсорсингу. Тобто кур’єри працюють за вільним графіком і можуть співпрацювати з іншими службами доставки.

У коментарі виданню співзасновник YARD Delivery Олександр Кузьмич пояснив, що співзасновники Rocket залучені до проєкту як радники.

Кузьмич також заявив, що його компанія негативно ставиться до невиплат зарплат, але у випадку Rocket Юхимчук та Дмитрик «виступали більше медійними засновниками», а рішення про зарплати ухвалював Рохлін.

«Пропоную подивитися на ситуацію більш глобально, і говорити не про втрачені кошти, а про втрачені можливості. Олексій та Станіслав, на мою думку, втратили набагато більше, ніж гроші — вони втратили компанію, якій віддали п’ять років свого життя», — прокоментував Кузьмич.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button