Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

У Львові оголосили про проведення архітектурного конкурсу на найкращий проєкт меморіального комплексу військових поховань Героїв України. Зареєструватись для участі можна до 21 січня.

Памʼятний комплекс на вулиці І. Мечникова стане важливим меморіальним обʼєктом та вшановуватиме пам’ять загиблих захисників та захисниць України. Під час розгляду конкурсних пропозицій члени журі звертатимуть увагу на низку характеристик, зокрема:

Загальне концептуальне рішення комплексу. Необхідно запропонувати загальну концепцію розвитку меморіального комплексу, що висвітлюватиме ідею вшанування памʼяті загиблих захисників та захисниць України. Загальна концепція комплексу має бути основою для подальших детальних рішень щодо всіх елементів комплексу.

Функціонально-планувальна структура комплексу. Територія комплексу має складатися із двох основних функціональних зон: меморіальної та громадської, що мають відрізнятися за плануванням, характером проведення часу та користування. Проєкт повинен передбачати рішення щодо розмежування цих зон планувальними, ландшафтними чи іншими засобами.

Планування території. Запропонувати гармонійне та ефективне планування території, що враховуватиме контекст місця, підсилюватиме його природний потенціал та відповідатиме вимогам функціональної організації території.

Вирішення намогильних споруд. Необхідно розробити архітектурно-обʼємне вирішення намогильних споруд, що відповідатиме сучасним тенденціям організації військових поховань. За основу образного вирішення рекомендують прийняти форму «козацького хреста», а також необхідно розробити форму, призначену для представників різних релігійних конфесій.

Адаптація і переосмислення наявних меморіальних споруд. Запропонувати рішення щодо переосмислення наявних на території комплексу памʼятних споруд шляхом адаптації їхнього вигляду до загального проєктованого вигляду комплексу.

До участі в конкурсі запрошують колективи, що мають досвід роботи в архітектурі, міському плануванні та ландшафтній архітектурі. У конкурсі визначено три премії: 500 тисяч гривень за перше місце, 300 тисяч – за друге місце і 200 тисяч – за третє. Фінансування проведення конкурсу та виплати премій переможцям відбувається коштом благодійників.

Для участі у конкурсі автор або авторський колектив повинен зареєструватися на конкурс, заповнивши форму для реєстрації за посиланням. Ознайомитися із конкурсною документацією можна тут. Останній термін реєстрації для участі у конкурсі – 21 січня 2024 року, 17:00.

Нагадаємо, у Миколаєві визначили переможців конкурсу на проєкт меморіального комплексу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button