Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Компанія-енергопостачальник Yasno планує почати відключення боржників від електроенергії з 29 січня, повідомив в ефірі телемарафону директор компанії Сергій Коваленко.

Раніше Кабмін скасував заборону на відключення боржників від послуг, нарахування штрафів та стягнення заборгованості. Мораторій на відключення комунальних послуг продовжуватиме діяти лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії.

Коваленко розповів, що є два типи попереджень про відключення послуг. Перший передбачає сповіщення особи усіма можливими методами: через СМС, розсилки у Viber та безпосередньо телефонні дзвінки. Другий тип попередження передує безпосередньо відключенню споживача. Офіційний документ, що попереджає про відключення, розсилають за 10 днів до відключення, а за пʼять днів надсилають ще одне попередження.

Директор Yasno додав, що запровадження відключень не торкнуться усіх боржників одразу – їх рейтингують за найвищою сумою боргу, а також за тривалістю несплати за послуги. Сплатити борг можна як на сайті, так і в мобільному додатку з будь-якої точки світу.

Якщо людина не має можливості сплатити весь борг одразу, вона може звернутись у компанію, де матиме змогу укласти договір розстрочки – так можна буде погасити заборгованість за індивідуальним графіком. Після сплати боргу потрібно буде також сплатити підключення послуг – тоді упродовж пʼяти днів постачання відновлять.

Нагадаємо, на Чернігівщині щомісяця штрафують тисячу пішоходів без світловідбивних елементів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button