Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Євгеній Авраменко

Фото: Євгеній Авраменко

Українська дизайнерка Ольга Фрадіна оформила інтер’єр центру здоров’я Space на київському Подолі, повідомляє Dezeen.

У холістичному центрі Space проводять заняття з йоги, практикують медитацію, акупунктуру, ціґун і рейкі. Простір розташовано на першому поверсі чотириповерхового будинку початку ХХ століття, в якому колись була свічкова фабрика, а потім – квартири.

Засновниця Space Катерина Бахірка почала втілювати цей проєкт перед самим повномасштабним вторгненням Росії. До цього вона запрошувала Фрадіну розробити дизайн інтер’єру її квартири та побажала застосувати для центру здоров’я такий самий підхід, зокрема монохромність і мінімалізм.

Часті відключення електроенергії, що ставалися в Києві минулої зими через російські обстріли, ускладнювали будівельні роботи. Підрядникам доводилося підвозити власні генератори. Сама дизайнерка часом ховалася в метро.

Приміщення перепланували, прибравши деякі внутрішні перегородки, які раніше розділяли квартири. Натомість облаштували невеликий вхідний простір, роздягальню, залу для групових занять, два масажні кабінети, чайну кімнату та приміщення з ванною для окремих лікувальних практик.

Стіна у залі для занять йогою пофарбована спокійним градієнтом, який нагадує захід сонця.

У масажних кабінетах використали темнішу палітру. Акцент зроблено на латунній вставці з каліграфічним розписом київського художника Нікіти Власова.

Загалом же основний наголос в інтер’єрі зроблено на текстури, а не на колір: мікроцемент, тиньк, дерево, мідь.

«Я люблю натуральні й тактильні матеріали, трохи граюся з легкими контрастами текстур, таких як дерево, камінь і груба штукатурка», — розповідає Фрадіна.

У чайній кімнаті для відпочинку розмістили довгий дерев’яний стіл, зроблений на замовлення у меблевій майстерні Staritska, що в селі Старицьке на Житомирщині. Барну стійку виклали цеглою, «врятованою» зі старого будинку, розмістивши зверху столешню з чорного граніту.

На полицях виставлено предмети, придбані Бахіркою під час її подорожей Азією та Південною Америкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button