Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з місця аварії 8 січня. Фото: з каналу Ксенії Семенової/Telegram

13 січня бульварі Жуля Верна, що у мікрорайоні Борщагівка, стався витік води – вулицю затопило вже вдруге за тиждень. За повідомленнями місцевих жителів, прорив стався у тому ж місці.

«Київводоканал» локалізував витік води – спершу фахівці відключили два будинки від водопостачання, а на місце аварії направили автоцистерну з водою. Коли витік холодної води було ліквідовано, працівники змогли почати заміну пошкодженої ділянки мережі.

Наслідки аварії 8 січня. Фото: Дар’я Григоренко/Суспільне
Наслідки аварії 8 січня. Фото: Дар’я Григоренко/Суспільне

Станом на девʼяту ранку 15 січня аварійну ситуацію ліквідували, а водопостачання відновили. Фахівці «Київводоканалу» замінили ділянку трубопроводу, у якій стався прорив.

Чому так стається?

На прикладі київських тепломереж можна помітити, що проблема зношеності труб є систематичною. Протяжність усіх мереж Києва складає 2.7 тисячі кілометрів, а за останні роки відремонтували лише кілька сотень кілометрів. Оскільки комунальні служби роблять «клаптиковий ремонт», аварії виникають знову у тих же самих місцях, каже Тетяна Бойко, координаторка житлово-комунальних програм громадянської мережі «Опора»

У Києві зазвичай, замість повноцінної реконструкції вулиць, роблять капітальні ремонти – оновлюють покриття, замінюють бордюрний камінь чи додають зелених насаджень. Підземні мережі, хоч і непомітні звичайним перехожим, також потребують комплексного та постійного догляду. На жаль, міська влада не приділяє цій проблемі достатньо уваги – більшості комунікацій вже понад 20-40 років, а 80% з них відпрацювали довше, ніж передбачає їх термін експлуатації.

Нагадаємо, минулого тижня трубу також прорвало на Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button