Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 313 днів. За цей час ми опублікували 26422 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

У грудні на Бессарабській площі в Києві відкрився ресторан «Галушка», повідомляє PostEat. Ще два заклади бренду вже працюють у Полтаві.

На вході встановили велику ляльку-мотанку та солом’яного бичка. Інтер’єр прикрасили композиціями з очерету, солом’яними пташками-веснянками, глеками, макітрами та кониками-свистульками. В білих орнаментах по білому тинькованих стінах зашифровано традиційні символи.

Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

В ресторані два поверхи: перший світлий, з великими вікнами, другий із притлумленим освітленням. Посуд, світильники, текстиль купували в українських майстрів.

Фото: Galushka Kyiv / Facebook

Бренд-шеф та співзасновник київської «Галушки» — Андрій Дромов. Оскільки його рідне місто — Одеса, в меню є «одеський сніданок», що крім яєчні, картоплі й оселедця включає чарку горілки.

Першого гостя дня частують солодким вареником та чашкою капучино.

Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

В меню можна знайти як класичні галушки «Полтава», які подаються зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом, так і шефські варіації: з начинкою з качки, карпа та креветок, запечені з чотирма сирами тощо. Фірмові галушки — фаршировані м’ясом та политі вершково-грибним соусом.

Готують парові полтавські вареники з беконом і картоплею або з курячими серцями й печінкою. У київські вареники кладують начинку з кролика та волоського горіха; з креветок, шпинату й сиру. У меню є бограч, борщ, деруни, котлета по-київськи з індичого філе з додаванням смородини.

Про одеську кухню нагадують форшмак, тюлька і млинці одеським лососем. В майбутньому планують влаштувати фестиваль мідій.

Приклади з меню з цінами:

  • Галушки від шефа — 210 гривень,
  • Галушки з карпом та креветками — 189 гривень,
  • Вареники з м’ясом кролика та горіхами — 155 гривень,
  • Форшмак — 175 гривень,
  • Котлета по-київськи — 215 гривень,
  • Котлети зі щуки та пюре з печеної картоплі під сирним соусом — 299 гривень.

На першому поверсі продають крафтові соління та консервацію, сири та вина.

Десерти. Фото: Galushka Kyiv / Facebook

Для дітей тут планують впровадити спеціальне меню з подарунками: лялька-мотанка або дерев’яна машинка. Щонеділі проводитимуть дитячі майстер-класи з ліплення вареників.

нагадаємо, шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії «Полтава».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button