На Бессарабці відкрився ресторан із полтавськими галушками
У меню також є страви з одеської кухні, такі як форшмак, тюлька та чарка горілки на сніданок.
У меню також є страви з одеської кухні, такі як форшмак, тюлька та чарка горілки на сніданок.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У грудні на Бессарабській площі в Києві відкрився ресторан «Галушка», повідомляє PostEat. Ще два заклади бренду вже працюють у Полтаві.
На вході встановили велику ляльку-мотанку та солом’яного бичка. Інтер’єр прикрасили композиціями з очерету, солом’яними пташками-веснянками, глеками, макітрами та кониками-свистульками. В білих орнаментах по білому тинькованих стінах зашифровано традиційні символи.
В ресторані два поверхи: перший світлий, з великими вікнами, другий із притлумленим освітленням. Посуд, світильники, текстиль купували в українських майстрів.
Бренд-шеф та співзасновник київської «Галушки» — Андрій Дромов. Оскільки його рідне місто — Одеса, в меню є «одеський сніданок», що крім яєчні, картоплі й оселедця включає чарку горілки.
Першого гостя дня частують солодким вареником та чашкою капучино.
В меню можна знайти як класичні галушки «Полтава», які подаються зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом, так і шефські варіації: з начинкою з качки, карпа та креветок, запечені з чотирма сирами тощо. Фірмові галушки — фаршировані м’ясом та политі вершково-грибним соусом.
Готують парові полтавські вареники з беконом і картоплею або з курячими серцями й печінкою. У київські вареники кладують начинку з кролика та волоського горіха; з креветок, шпинату й сиру. У меню є бограч, борщ, деруни, котлета по-київськи з індичого філе з додаванням смородини.
Про одеську кухню нагадують форшмак, тюлька і млинці одеським лососем. В майбутньому планують влаштувати фестиваль мідій.
Приклади з меню з цінами:
На першому поверсі продають крафтові соління та консервацію, сири та вина.
Для дітей тут планують впровадити спеціальне меню з подарунками: лялька-мотанка або дерев’яна машинка. Щонеділі проводитимуть дитячі майстер-класи з ліплення вареників.
нагадаємо, шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії «Полтава».
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті