Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

У грудні на Бессарабській площі в Києві відкрився ресторан «Галушка», повідомляє PostEat. Ще два заклади бренду вже працюють у Полтаві.

На вході встановили велику ляльку-мотанку та солом’яного бичка. Інтер’єр прикрасили композиціями з очерету, солом’яними пташками-веснянками, глеками, макітрами та кониками-свистульками. В білих орнаментах по білому тинькованих стінах зашифровано традиційні символи.

Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

В ресторані два поверхи: перший світлий, з великими вікнами, другий із притлумленим освітленням. Посуд, світильники, текстиль купували в українських майстрів.

Фото: Galushka Kyiv / Facebook

Бренд-шеф та співзасновник київської «Галушки» — Андрій Дромов. Оскільки його рідне місто — Одеса, в меню є «одеський сніданок», що крім яєчні, картоплі й оселедця включає чарку горілки.

Першого гостя дня частують солодким вареником та чашкою капучино.

Фото: facebook.com/sergey.chemerskiy

В меню можна знайти як класичні галушки «Полтава», які подаються зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом, так і шефські варіації: з начинкою з качки, карпа та креветок, запечені з чотирма сирами тощо. Фірмові галушки — фаршировані м’ясом та политі вершково-грибним соусом.

Готують парові полтавські вареники з беконом і картоплею або з курячими серцями й печінкою. У київські вареники кладують начинку з кролика та волоського горіха; з креветок, шпинату й сиру. У меню є бограч, борщ, деруни, котлета по-київськи з індичого філе з додаванням смородини.

Про одеську кухню нагадують форшмак, тюлька і млинці одеським лососем. В майбутньому планують влаштувати фестиваль мідій.

Приклади з меню з цінами:

  • Галушки від шефа — 210 гривень,
  • Галушки з карпом та креветками — 189 гривень,
  • Вареники з м’ясом кролика та горіхами — 155 гривень,
  • Форшмак — 175 гривень,
  • Котлета по-київськи — 215 гривень,
  • Котлети зі щуки та пюре з печеної картоплі під сирним соусом — 299 гривень.

На першому поверсі продають крафтові соління та консервацію, сири та вина.

Десерти. Фото: Galushka Kyiv / Facebook

Для дітей тут планують впровадити спеціальне меню з подарунками: лялька-мотанка або дерев’яна машинка. Щонеділі проводитимуть дитячі майстер-класи з ліплення вареників.

нагадаємо, шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії «Полтава».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button