На Бессарабці відкрився ресторан із полтавськими галушками
У меню також є страви з одеської кухні, такі як форшмак, тюлька та чарка горілки на сніданок.
У меню також є страви з одеської кухні, такі як форшмак, тюлька та чарка горілки на сніданок.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У грудні на Бессарабській площі в Києві відкрився ресторан «Галушка», повідомляє PostEat. Ще два заклади бренду вже працюють у Полтаві.
На вході встановили велику ляльку-мотанку та солом’яного бичка. Інтер’єр прикрасили композиціями з очерету, солом’яними пташками-веснянками, глеками, макітрами та кониками-свистульками. В білих орнаментах по білому тинькованих стінах зашифровано традиційні символи.
В ресторані два поверхи: перший світлий, з великими вікнами, другий із притлумленим освітленням. Посуд, світильники, текстиль купували в українських майстрів.
Бренд-шеф та співзасновник київської «Галушки» — Андрій Дромов. Оскільки його рідне місто — Одеса, в меню є «одеський сніданок», що крім яєчні, картоплі й оселедця включає чарку горілки.
Першого гостя дня частують солодким вареником та чашкою капучино.
В меню можна знайти як класичні галушки «Полтава», які подаються зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом, так і шефські варіації: з начинкою з качки, карпа та креветок, запечені з чотирма сирами тощо. Фірмові галушки — фаршировані м’ясом та политі вершково-грибним соусом.
Готують парові полтавські вареники з беконом і картоплею або з курячими серцями й печінкою. У київські вареники кладують начинку з кролика та волоського горіха; з креветок, шпинату й сиру. У меню є бограч, борщ, деруни, котлета по-київськи з індичого філе з додаванням смородини.
Про одеську кухню нагадують форшмак, тюлька і млинці одеським лососем. В майбутньому планують влаштувати фестиваль мідій.
Приклади з меню з цінами:
На першому поверсі продають крафтові соління та консервацію, сири та вина.
Для дітей тут планують впровадити спеціальне меню з подарунками: лялька-мотанка або дерев’яна машинка. Щонеділі проводитимуть дитячі майстер-класи з ліплення вареників.
нагадаємо, шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії «Полтава».
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті