Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/korob.anton

На Північно-Броварському масиві Києва перукарня замалювала муралом майоликову плитку, якою було декоровано під’їзди житлових будинків, повідомляє краєзнавець Антон Короб.

Плитку створювали у 1970-х роках художниці Київської експериментальної майстерні художньої кераміки, зокрема Ніна Федорова та Ганна Шарай. Майстрині використовували мотиви та кольори українського народного декоративно-прикладного мистецтва.

Фото: facebook.com/korob.anton

Чотири панно для оформлення входів до під’їздів будинку на вулиці Анатолія Солов’яненка 16 складаються з 24 майолікових плиток, що нагадають українські традиційні пічні кахлі. Набори на кожному під’їзді різні — кожний є унікальною композицією.

Одне з панно нещодавно було замальовано муралом.

Фото: Artem Zakhozhiy

Нагадаємо, у січні 2024 року померла у віці 100 років авторка керамічного панно на станції «Хрещатик» Оксана Грудзинська. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button