Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з instagram.com/pereval_ua

У житловому будинку «Поділ Престиж» на Нижньому Валу 27-29, який кияни прозвали «Монстр на Подолі» відкрилося кафе.

У кафе «Перевал» готують кюртошкалач, або трдельник — популярну в Центральній Європі випічку. В закладі його продають як «чімі», — ймовірно, від chimney cake (пиріжок-димохід), як його називають англомовні люди, котрим складно вимовити угорську або словацьку назву.

«Чімі» з коричною посипкою коштує 80 гривень, сінабон — 50 гривень, капучіно — 60 гривень. Є також несолодкі кюртошкалачі на шпинатному тісті з сиром і ковбасою. Заклад позиціює себе як дружній до тварин.

Раніше в ЖК «Поділ Престиж» відкрився зоомагазин.

Ділянку під будівництво восьмиповерхового житлового будинку на вулиці Нижній Вал, 27-29 Київрада передала компанії «Пателі Лізинг» у 2005 році.

Згідно з позицією міста та активістів, забудовник самочинно скоригував проєкт до 13 поверхів і встиг збудувати 12. Висота будинку сягає 40 метрів, у той час, як висотність забудови історичної частини Подолу обмежена 27 метрами. За рішенням суду, чотири самовільно надбудовані поверхи ЖК «Поділ Престиж» мають бути знесені

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button