Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Національна академія правових наук України на вулиці Пушкінській після обстрілу 23 січня. Фото: Валерія Ємець / Суспільне Харків

Харківський міський голова Ігор Терехов запропонував перейменувати вулицю Пушкінську на честь Григорія Сковороди. До цього спонукав російський обстріл 23 січня, який, зокрема, пошкодив будівлі на цій вулиці в центрі міста: академії правових наук та гуртожитку юридичного університету Ярослава Мудрого.

«До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків’ян, завжди відчував, що Пушкін — це не про сучасну росію, — пояснив він. — Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень».

Вулиця Пушкінська після обстрілу 23 січня. Фото: Валерія Ємець / Суспільне Харків

Натомість Терехов пропонує назвати вулицю на честь філософа Сковороди — «людини, чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям». Мер назвав філософа земляком — той викладав у Харківському колегіумі, мандрував Слобожанщиною та, зрештою, помер на Харківщині. Його могилу розташовано в селі, що зараз називається Сковородинівка.

Поки що невідомо, чи перейменують одночасно і станцію метро «Пушкінська».

Росія посилила обстріли Харкова наприкінці грудня. 29 грудня по місту було випущено рекордні 22 ракети. Внаслідок останнього ракетного удару 23 січня було знищено житлову п’ятиповерхівку, загинули 10 людей і домашні тварини. У місті оголосили день жалоби.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button