Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Мер Малаги Франциско де ла Торре. Фото ілюстративне. Фото: Paco de la Torre/Facebook

Франциско де ла Торре, 81-річного мера іспанського міста Малага, нещодавно збив водій електросамоката – на щастя, міський голова не постраждав, повідомляє The Mayor.

Де ла Торре якраз йшов до свого офісу у міській мерії, коли на нього, перевищуючи швидкість, наїхав електричний самокат. Очевидці стверджують, що міський голова перетинав нещодавно встановлену велосипедну смугу на пішохідному переході. Водій самоката одразу зліз зі свого транспортного засобу та поспішив допомогти меру – на щастя, з ним все було добре.

Іронія полягає у тому, що саме 22 січня, у день інциденту, в Іспанії почали діяти нові норми щодо засобів особистої мобільності – до них зокрема належать і електросамокати. Законодавчі нововведення запровадили нові вимоги до сертифікації електросамокатів: тепер вони повинні мати спідометр, два незалежних один від одного гальма, а їх швидкість повинна бути обмежена виробниками до 25 км/год.

Електросамокати також повинні мати показники рівня заряду батареї та кілька відбивачів світла: білий попереду та червоний ззаду. Відтепер такі засоби пересування можна продавати лише із сертифікатом придатності до експлуатації та системою проти злому.

Нагадаємо, у Львові затвердили нові правила для самокатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button