Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ґолда Меїр, перше січня 1964 року. Фото: Wikipedia

У Києві зʼявиться сквер імені Ґолди Меїр, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. Його створять на Подолі на вулиці Боричів Тік.

Сквер планують відкрити влітку цього року на знак «вшанування памʼяті та здобутків Ґолди Меїр – видатної міжнародної діячки», яка народилася в Києві та є однією із засновниць держави Ізраїль, каже Кличко. Минулого року світ відзначав 125-річчя Меїр і Київрада запустила процедуру для присвоєння її ім’я одному зі скверів столиці.

Створять сквер на ділянці, яку колись виділили посольству Росії – у 2014 році Київрада повернула цю землю в комунальну власність, а у 2023 році надала їй статус скверу. Місто облаштує зелену зону за підтримки українських і міжнародних благодійних фондів.

Мер міста додав, що 25 січня в український прокат вийшов фільм про роль Ґолди Меїр під час війни Судного Дня. У світовий прокат стрічка «Ґолда Меїр» вийшла минулого року, до 125-річчя видатної міжнародної діячки. Він додав, що, переглянувши цей фільм, «знайшов чимало паралелей із сьогоднішніми подіями».

Ґолда Меїр – ізраїльська політична діячка, яка народилась у Києві у 1898 році в єврейській родині. Родина мешкала на вулиці Басейній, біля Бессарабської площі – двоповерхова будівля, у якій жила сімʼя, не збереглася, але подвір’я існує донині. У 1906 році вона із родиною емігрувала до США, а у 1948 році стала підписанткою Декларації незалежності Ізраїлю. У 1969 році політикиня обійняла посаду премʼєр-міністерки та керувала державою до 1974 року.

28 жовтня 2022 року у Шевченківському районі Києва вулицю Краснодарську було перейменовано на честь Ґолди Меїр.

Нагадаємо, у Києві створюють онлайн-мапу дерев – вже «оцифровано» понад 203 тисячі зелених насаджень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button