Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов/Facebook

У КМДА не хочуть встановлювати автентичні деревʼяні двері в аптеці №27 на розі вулиць Хмельницького та Франка – раніше їх відреставрували кияни власним коштом, повідомляє активіст Дмитро Перов. Наразі в аптеці встановлені металопластикові двері.

Зокрема проти повернення дверей на місце виступає директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник. Вона вважає, що таким дверям місце в музеї, а не в аптеці. Аптека №27 входить до КП «Фармація», яке підпорядковане департаменту.

Фото: Дмитро Перов/Facebook

У коментарях до допису Наталія Мельник розповіла, що «жодного разу в житті не спілкувалась» з Дмитром Перовим і попросила підтвердження її слів – Перов послався на радника міського голови Дмитра Білоцерковця. Білоцерковець відповів, що на прохання Перова звернувся до очільниці департаменту з питанням щодо встановлення дверей – та запропонувала розмістити їх в Аптеці-музеї на Подолі, з чим Дмитро Перов не погодився.

На питання, коли все-таки встановлять двері, Наталія Мельник не відповіла – лише додала, що департамент не має права втручатись господарську діяльність госпрозрахункового товариства. Як відомо, директорка департаменту згодом видалила кілька своїх коментарів.

У жовтні 2023 року в аптеці, що розташована в будинку купця Фальберга 1894 року, розпочали ремонт. У приміщенні збереглись оригінальні інтерʼєри – двері, фурнітура та вітражі різних історичних періодів. Під час ремонту вхідні двері та вітражі демонтували – на щастя, київські активісти вирішили відновити їх власним коштом.

У 1918 році в будинку знаходилось посольство Білоруської народної республіки в Українській державі, а згодом тут жив видатний український кардіохірург Микола Амосов, який свого часу бував у цій аптеці.

Нагадаємо, вітраж, що прикрашав вхід до аптеки №27, нещодавно відновили.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button