Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Річка Оріхуватка. Фото: Texty.org.ua

У Києві цього року відремонтують пʼять ділянок дощової каналізації, розповів гендиректор «Київавтодору» Олександр Федоренко в інтервʼю «Вечірньому Києву».

Роботи проведуть у Деснянському районі на вулицях Братиславській та Пантелеймона Куліша, в Оболонському на вулиці Казанській, у Шевченківському на вулиці Табірній та в Солом’янському на вулиці Святослава Хороброго. Роботи будуть не глобальними, а точковими, каже Федоренко – ліквідуватимуть місця, де стаються постійні протікання. Він додав, що масштабні робити в дощовій каналізації проводять в теплий сезон.

Річка Нивка. Фото: Texty.org.ua

Наразі «Київавтодор» точково ремонтує систему дощових каналізацій – десь замінюють рукав (шланг – ред.), а десь, наприклад, частину колектора. Федоренко додає, що потрібно комплексно працювати з річками Либідь, Нивка та системою озер Опечень – річища необхідно розширяти, чистити та поглиблювати.

Річка Глибочиця. Фото: Texty.org.ua

Він нагадав, що водозбір з вулиць Києва щороку збільшується, а кількість відкритої землі навпаки зменшується – причиною цьому є забудова та розширення міста. Дощова система столиці збудована у 60-70-х роках минулого століття під зовсім інші обсяги водозбору, каже Федоренко.

Наразі у місті близько 30 тисяч зливоприймальних колодязів, які знаходяться на балансі «Київавтодору» та близько 14 тисяч оглядових колодязів. З 2800 кілометрів дощової каналізації третина  – 860 км – знаходиться на балансі корпорації. Олександр Федоренко додає, що у разі потреби гідротехнічні служби Київавтодору допомагають іншим балансоутримувачам ліквідовувати підтоплення, адже «місто – це одна система» й підприємства взаємодіють одне з одним.

Нагадаємо, нещодавно на Борщагівці затопило ту ж саму вулицю вдруге за тиждень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button