Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Євген Валюк

У Будинку художника на Львівській площі в Києві прорубують новий вхідний отвір. Фото опублікував киянин Євген Валюк.

Фото: Євген Валюк

Хто орендар цього приміщення – невідомо.

Це не перший випадок ремонтних робіт у будинку за останній час. У листопаді 2023 року в будинку відкрили «Білий налив», один із найбільших із 25 закладів мережі. Приміщення вміщує до 70 відвідувачів. Облаштували сцену для музичних і комедійних вечорів.

ОНОВЛЕНО: У «Білому наливі» повідомили «Хмарочосу», що не мають стосунку до облаштування входу: всі ремонтні роботи було закінчено перед відкриттям закладу два місяці тому.

Інтер’єр «Білого наливу» в приміщенні колишньої «Галереї смаку»

Раніше на місці закладу працював ресторан-паб «Галерея смаку», популярне місце серед обідали художників і студентів розташованої у п’яти хвилинах Художньої академії. 

Митці свідчать, що раніше інтер’єр приміщення ресторану прикрашала косівська кераміка, та згодом у «Галереї смаку» зробили ремонт, знищивши, зокрема, керамічне панно.

ОНОВЛЕНО: У компанії GastroFamily, до якої належить «Білий Налив», прокоментували у листі, що не знають, хто є орендатором сусіднього з ними приміщення у Будинку Художника, і категорично засуджують його дії з руйнування фасаду будівлі.

А також підкреслюють, що бар відкривався з дотриманням всіх вимог закону і має всі необідні дозвільні документи. «Ми дбайливо ставимося до Будинку Художника, в якому орендуємо приміщення для закладу», – кажуть у компанії.

Будинок художника — це споруда, зведена у 1978 році у стилі функціоналізму, прикрашена сімома алегоричними жіночими фігурами, що уособлюють різні мистецтва. Нижню частину фасаду оздоблено кольоровою плиткою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button