Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Створення Анною Сапон килима для проєкту «Щирі Вітання» Каті Бучацької. Фото: Олександр Попенко

На 60-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва, що відбудеться у квітні, Україну презентуватимуть чотири арт-проєкти, об’єднані в концепцію «Плетіння сіток», повідомляє пресслужба Міністерства культури.

Метафора плетіння маскувальної сітки охоплює ідею спільної дії, горизонтальної організації та єднання різних досвідів.

Цьогорічна тема бієнале у Венеції — «Іноземці скрізь» — зосереджує увагу на маргіналізованих групах, включно з мігрантами та біженцями.

«Багато наших співгромадян переїхали жити в інші країни. Сподіваюся, тимчасово, але ми розуміємо, що далеко не всі повернуться. Водночас багато іноземців приїхали в Україну допомагати, волонтерити, воювати на фронті. Тому ці сенси нам дуже близькі», — коментує Тарас Шевченко, тимчасовий голова Мінкульту.

Архітектурну структуру всього Українського павільйону задаватиме проєкт Олександра Бурлаки під назвою «Робота». Він підготував інсталяцію з витканих льняних полотен, — різних за текстурою шматків тканини, куплених на OLX та на барахолках. 

Олександр Бурлака, візуалізація інсталяції з металу та полотна, надана Суспільне Культура

Другий проєкт — фільм «Цивільні. Вторгнення» Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського. Для його створення використано відеоматеріали з відкритих джерел, у яких українці фіксували повномасштабне вторгнення Росії.

Художниця Катя Бучацька у співпраці з 15-ма з нейровідмінними митцями та мисткинями підготувала проєкт «Щирі вітання».

Сomfort work Андрія та Лії Достлєвих— це фото та відеопортрети, які іронічно досліджують стереотипи та очікування від біженців у Європі. Стереотипних, уявних українських біженців грають професійні європейські актори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button