Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сайті електронних петицій Київської міськради зʼявилось звернення з проханням дозволити проїзд з собаками у метро. Наразі у метро дозволено перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках.

На відміну від наземного громадського транспорту, де перевезення собак дозволене за наявності повідця та намордника, правила метрополітену дозволяють лише перевезення дрібних тварин та птахів у клітках. У метро також пускають собак-поводирів, які допомагають людям з вадами зору, проте власнику тварини потрібно мати спеціальний сертифікат.

Як в інших країнах?

Як перевозять тварин у метро Нью-Йорка. Фото: @bagdogs/Instagram

У Нью-Йорку, наприклад, собак у метро дозволено перевозити, лише якщо вони «знаходяться у якому-небудь контейнері та не заважають іншим пасажирам» – окрім собак-поводирів. Пасажири можуть перевозити собак будь-якого розміру, проте вони повинні потурбуватись про те, щоб їхні улюбленці були у переносці. Зазвичай тварин перевозять у різноманітних сумках та рюкзаках, проте деякі винахідники придумали одягати своїх тварин у сумки з IKEA.

У Парижі людям також дозволено перевозити собак у метро – там правила навіть мʼякші, ніж у Нью-Йорку. Маленьких собак дозволено перевозити у переносках, а більших собак, які не поміщаються у переноску розміром 45 сантиметрів, можна перевозити лише з повідцем та намордником – для них потрібно буде придбати окремий квиток за зниженою ціною.

Собака в лондонському метро. Фото: The Global Paw

У Лондоні такі ж правила, як у Парижі, проте перевезення собак усіх розмірів безкоштовне. До того ж чотирилапим друзям заборонено користуватись ескалаторами – вони можуть пошкодити свою шерсть, кігті або шкіру. Власникам маленьких собак радять взяти їх на руки, а господарям більших порід, які не можуть підняти своїх улюбленців, радять обрати інший маршрут.

А в Барселоні, наприклад, собак не можна перевозити в метро у пікові години у будні дні – такі обмеження стосуються лише періоду з 11 вересня по 24 червня. Як і в раніше згаданих містах, собака повинна бути на повідці та мати намордник, а один пасажир може увійти до метро лише з однією собакою.

Нагадаємо, киянам пропонують взяти участь у створенні нових правил утримання собак і котів.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button