Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Теребовлянський ДРАЦ/Facebook

У застосунку «Дія» планують запустити послугу онлайн-шлюбу за допомогою звʼязку, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він не розкрив подробиці послуги та лише анонсував її запуск, проте наголосив, що такий сервіс стане «унікальним для всього світу». Завдяки послузі, яку обіцяють запустити найближчим часом, військові зможуть укладати шлюб на відстані за допомогою відеозвʼязку.

Це вже не перший крок на шляху до цифровізації укладання шлюбу: на початку 2023 року в «Дії» зʼявилась нова послуга – подання заяви про шлюб онлайн. У застосунку можна одразу обрати час і місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги, а також сплатити адміністративний збір. Після цього ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою та зможе підписати її електронним підписом. Після цього обраний РАЦС надішле вам результат розгляду заяви та деталі щодо церемонії.

Раніше, щоб подати заяву про шлюб, потрібно було спершу прийти в РАЦС, заповнити паперові заяви та пройти перевірку в держреєстратора. Після цього потрібно було сплатити держмито та знову повернутись до РАЦСУ для обговорення деталей церемонії. «Менше бюрократії – більше кохання», – прокоментував тоді Федоров.

Нагадаємо, у «Дії» зʼявляться ветпаспорти домашніх тварин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button