Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Банер на фасаді флігеля. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Сьогодні, восьмого лютого, Київрада вирішуватиме питання про продаж ділянки на вулиці Прорізній 25а у самому центрі столиці фірмі «Златовлад», повідомив юрист і памʼяткоохоронець Дмитро Перов.

На ділянці площею трохи менш як гектар розташовано три історичні будівлі: збудована у 1890-х роках садиба Ісаака Грубера, яка має статус щойно виявленого об’єкта культурної спадщини, та два флігелі.

Фото: facebook.com/AmiDPerov

Загалом фірма «Златовлад» володіє всім кварталом із шести історичних будинків: це також будівлі на Прорізній №27 та №27/43 та на Володимирській 41, від яких залишились лише фасади.

Ділянку планують продати за 15,3 мільйона гривень. «На ринку така ділянка продавалася би від 40–45 мільйонів», зауважує Перов у коментарі The Village Україна.

Згідно з проєктом рішення на ділянці планується «реконструкція» під офісний центр із магазинами, рестораном і підземним паркінгом.

Для реставрації власнику не треба купувати ділянку під будівлею, достатньо взяти її в оренду, пояснює Перов. Якщо будинок знесуть, прокуратура може визнати договір оренди недійсним. Однак у цьому випадку фірма саме купує землю.

Фірма «Златовлад» належить Сергію Кравченку — колишньому президенту «Фонду Андрія Шевченка». Юридична адреса фонду — якраз на Прорізній 25а. Андрій Шевченко також значиться серед засновників «Златовлада».

Тому Перов заявляє про можливу причетність футболіста Андрія Шевченка до планів забудови.

Питання про продаж ділянки вже двічі виносилося на порядок денний Київради, але його знімали.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button